Díjmentes élezéssel indul a téli szünet!2013-12-19 12:27

2013.12.23-án újra korcsolya karbantartási napot tartunk.
Hétfőn egész nap közönség korcsolya időben díjmentesen megélezzük korcsolyáját! A korcsolya ráadásul rögtön ki is próbálható!

Díjmentes élezéssel indul a téli szünet!

Korcsolya karbantartás díjmentesen a Jégcsarnokban!

2013.10.23-án, hétfőn közönség korcsolya időben díjmentes korcsolya élezéssel várjuk vendégeinket. Érvényes belépővel rendelkezők vehetik igénybe a szolgáltatást, egy belépő egy díjmentes élezést tartalmaz. Természetesen ezen a napon is a szokásos hétvégi belépő árak érvényesek! Az élezést a belépő bemutatása után azonnal elvégezzük.

Az élezés megvárható, érkezési sorrendben végezzük azokat.

A szolgáltatás nem vonatkozik kifejezetten sportolásra használt, nagy értékű, speciális korcsolyákra. Minden más korcsolyát megélezünk a helyszínen, amit azonnal ki is próbálhat!

Néhány gondolat a korcsolya élezésről:

Az éles, folyamatosan karbantartott korcsolya nagymértékben emeli a korcsolyázás élményét, emellett elengedhetetlenül fontos a biztonság miatt! Éppen ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a rendszeres karbantartásra!

Miért jobb az éles korcsolya?

A megfelelően élezett penge belevágja magát a jégbe, oldalirányba fogja a jeget, és nem engedi elcsúszkálni azt. Ezáltal biztonságérzetet ad a korcsolyázáshoz. Éppen ezért kezdőknek, és kevésbé jól korcsolyázóknak is feltétlenül ajánlott.

Egy jól élezett korcsolya biztonságosan irányítható, könnyebb vele a manőverezés, és az egyensúly megtalálása. Jelentősen javítja a gyorsaságot, ezért haladóknak, jól korcsolyázóknak is elengedhetetlen.

Mikor kell éleztetni?

Új korcsolyát mindenképpen az első használat előtt, mert általában gyárilag nem élezik, a legtöbb esetben csak a hornyot teszik bele.

Amikor a korcsolya oldalra kicsúszkál, nem fogja stabilan a jeget.

Ha a pengén bármilyen sérülés, kitőrés, rozsda található.

Szezon elején mindenképpen érdemes megnézetni az élt, hisz ki emlékszik már, mikor volt utoljára élezve!

 

Kérje korcsolya élező szakembereink segítségét!

 

 

 

 

Vissza az előző oldalra